Drie leden exposeren bij de Kunstschouw.

Kunstschouw

Datum: 10 t/m 18 juni 2023

Locatie: Haamstede, Renesse, Kerkwerve

Drie leden van de Zeeuwse Kunstkring nemen deel aan de jaarlijkse Kunstschouw van 10 t/m 18 juni. Werk van Ben Game is te zien in de RK kerk in Haamstede (Serooskerkseweg 2). In de Jacobuskerk in Renesse toont Naomi Remijn haar werk (Lange Reke 4). Adri Geelhoed exposeert in Recreatieboerderij Van Langeraad in Kerkwerve (Weelweg 3). De kunstenaars zijn een deel van de tijd aanwezig. Openingstijden zijn overal 10 t/m 17 u. Toegang is gratis.

In het werk dat Ben Game maakt, wordt hij geboeid door het figuratieve. Met name de mens zittend of als portret. Dit werk moet een bepaalde botheid in zich hebben, het mag eigenlijk niet te mooi worden. Hij werkt met het thema verdwijnen/verschijnen in de vorm van tekeningen in boeken en schilderijen met acryl- en olieverf op doek.

Het enige onderwerp voor zijn schilderijen in acryl is voor Adri Geelhoed het Zeeuwse landschap. De horizon speelt een voorname rol in de panoramische werken die de uitgestrektheid en betrekkelijke leegte van dat landschap verbeelden. De werkelijkheid wordt daarin vereenvoudigd, maar het onderwerp blijft zeer herkenbaar.

In de Zeeuwse klederdracht van Walcheren werd vaak smokwerk aangebracht langs de hals. De dames die deze klederdracht droegen hadden een (vaak) zelf gesmokt beukje aan (Het beukje is het onderdeel van de Walcherse klederdracht dat de boezem bedekt.) Dit stukje handwerk is ook terug te zien in de 3D sculpturen die Naomi Remijn toont tijdens de Kunstschouw.

Zitten 4 Ben Game

Datum

10 - 18 jun 2023
Verlopen!

Tijd

Gehele dag