ZKK65

ZEEUWSE KUNSTKRING 65 JAAR AAN HET WERK

Op de wintertentoonstelling van de Zeeuwse Kunstkring in de Middelburgse Vleeshal is haast elke dag iets anders te beleven. Kunstenaars zijn er aan het werk, er zijn workshops en rondleidingen. Zo geeft de jarige ZKK vorm aan het thema ZKK 65 jaar aan het werk’. Alle kunstenaars tonen iets van het proces van het maken van kunst.

Door middel van schetsen en voorstudies, citaten en inspiratiebronnen, materialen en iets over de techniek krijgen bezoekers inzicht in het beeldend proces.

Daarnaast is er bijna dagelijks een activiteit in de Vleeshal. Soms is er een kunstenaar aan het werk in een atelier achterin. Publiek is daar welkom om een kijkje te nemen en in gesprek te gaan. Op andere dagen zijn er workshops. En er is regelmatig een rondleiding over de tentoonstelling. Alle activiteiten zijn, afgezien van de gebruikelijke entreeprijs, gratis.

Op deze tentoonstelling is werk te zien van zestien leden van de Zeeuwse Kunstkring. Daarbij zijn twee nieuwe leden: Silvia Kooman (schilderijen) en Gerda Schout (textielkunst). Christel Wijland (fotografie) doet mee als gastexposant. Naast schilderijen, textiel en fotografie wordt er ook beeldhouwkunst en grafisch werk tentoongesteld. Speciale aandacht is er voor Miems van Citters, die reeds 59 jaar lid is van de ZKK en over wie onlangs een boek verscheen, geschreven door Leen van Duivendijk.

De expositie ‘Zeeuwse Kunstkring 65 jaar aan het werk’ is te zien in de Vleeshal in Middelburg, van 23 december t/m 7 januari, dagelijks, m.u.v. 1e Kerstdag en Nieuwjaar van 13-17 u.

Vanaf boven: Evelien Noens, Ben Game, Gerda Schout en Paula Termeer.

ZEEUWSE KUNSTKRING 65 JAAR AAN HET WERK      ACTIVITEITEN

Tijdens de winterexpositie in de Vleeshal Middelburg van 23 december 2023 t/m 7 januari 2024 zijn er bijna dagelijks extra activiteiten. Deze zijn gratis, afgezien van de entree (€ 2,- voor bezoekers ouder dan 12 jaar).

Op een aantal dagen zal er een rondleiding gegeven worden door deelnemende kunstenaars. Er zal ruimte zijn voor interactie en vragen over de werken, werkwijze en het beeldend proces van alle exposerende kunstenaars.

zaterdag 23 december14-16 u.Leen van Duivendijk is aan het werk in het atelier
zondag 24 december15 u.rondleiding door Paula Termeer
woensdag 27 december14-16 u.Sashiko en Peg Loom-demonstratie en workshop door Gerda Schout. Sashiko is een Japanse borduurtechniek. Aanmelden schoutgerda@gmail.com . Max. 6 personen vanaf 8 jaar, materialen zijn aanwezig.
donderdag 28 december14-16 u.Leen van Duivendijk is aan het werk in het atelier
vrijdag 29 december15 u.Rondleiding door Glenn Priester
zaterdag 30 december14-16 u.Ben Game is aan het werk in het atelier
dinsdag 2 januari15 u.rondleiding door Silvia Kooman
woensdag 3 januari14-16 u.Johan Klein is aan het werk in het atelier
donderdag 4 januari15 u.rondleiding door Silvia Kooman
vrijdag 5 januari15 u.rondleiding door Saskia Eggink
zaterdag 6 januari15 u.lezing over boek ‘Miems van Citters vrijgevochten, veelzijdig’ door de auteur Leen van Duivendijk
zondag 7 januari14-16 u.Leen van Duivendijk is aan het werk in het atelier

Datum

07 dec 2023 - 08 jan 2024
Verlopen!

Tijd

08:00 - 18:00