Zomertentoonstelling juli/augustus 2022: 4 leden Zeeuwse Kunstkring bij GalerieGerritse te Middelburg. GalerieGerritse is in 2022 geopend op vrijdag, zaterdag van 13.00-17.00 uur en de eerste zondag van de maand tijdens de Kunst en Cultuurroute van 13.00-17.00 uur. Opening Helma Hulscher/Miems van Citters is op 3 juli en van Ben Game/Michiel Hermsen is op 7 augustus. Beide om 15.00 uur door Peter Holtring, voorzitter ZKK

De Zeeuwse Kunstkring presenteert:

Ben Game

In het werk dat Game maakt, wordt hij geboeid door het figuratieve. Met name de mens zittend of als portret. Het werk moet een bepaalde botheid in zich hebben. Het mag eigenlijk niet te mooi worden in zijn ogen. De ruwheid mag daardoor niet te af zijn, maar te weinig werkt ook niet. De spanningsboog is precies genoeg. Game werkt met het thema verdwijnen/verschijnen. Hij maakt zijn tekeningen in boeken en de schilderijen met acryl- en olieverf op doek.

Helma Hulscher

Vertrekkend vanuit het landschap komt Hulscher tot beelden/schilderijen, waarin kleur, compositie en tekens het overnemen van de waarneming en de representatie. Zo ontstaat er in haar werken een nieuwe beeldende realiteit. Volledig abstract worden de werken niet; er blijft altijd een referentie naar de werkelijkheid. Schilderen is voor Hulscher een manier om visuele beelden te verwerken en om tot een ‘omschildering’ te komen.

Michiel Hermsen

Kenmerkend voor de schilderijen van Hermsen is het gebruik van pure geometrische vormen en een minimum gebruik aan kleuren om een optimaal resultaat te bereiken. Vormen worden repeterend gebruikt in zowel vlakken als lijnen zonder overheersend te zijn of scherp te contrasteren. Het laat zich het best beschrijven als een vorm van herkenning of, met andere woorden, de realiteit van het schilderij is niet feitelijk of van voorbijgaande aard, maar ligt besloten int het kijken zelf.

Miems van Citters

Citters maakt abstracte beeldhouwwerken, meest in hardsteen, die dikwijls op vormen van vruchten en schelpen zijn geïnspireerd; daarnaast maakt zij veel portretten in opdracht. Haar schilderijen omvatten vooral stillevens (veel bloemstukken) en landschappen in impressionistische trant met een harmonisch helder coloriet.

Datum

01 jul 2022 - 28 aug 2022
Verlopen!

Locatie

GalerieGerritse, Londensekaai 19 Middelburg

Organisator

Organizer Name